Knowledge.sk

zdieľaj svoje vedomosti

Nástroje používateľa

Nástoje správy stránok


recepty:tiramisu-bez-vajicka

Tiramisu bez vajec a vanilky

Tento rýchly a jednoduchý recept na tiramisu neobsahuje vajcia ani vanilku.


Ingrediencie

  • 250 g mascarpone (studené)
  • 200-250 ml šľahačková smotana (min. 33%, studená)
  • 3-5 PL práškový cukor (podľa chuti, môžete pridať aj viac/menej)
  • 200-250 ml silná káva (espresso alebo prekvapkávaná, vychladená)
  • Balíček cukrárskych piškót (Savoiardi)
  • Kakao na posypanie

Postup

  1. 'Pripravte krém:' V jednej miske vyšľahajte šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom do tuha.
  2. V druhej miske krátko vyšľahajte (alebo ručne rozmiešajte) mascarpone, aby zmäklo.
  3. Opatrne a postupne vmiešajte vyšľahanú šľahačku k mascarpone. Miešajte len kým sa spoja, aby krém zostal nadýchaný.
  4. 'Pripravte kávu:' Vychladenú kávu nalejte do plytkej misky. Ak chcete, môžete pridať aj trochu obľúbeného likéru (napr. Amaretto alebo kávový likér), ale pre verziu bez alkoholu to nie je nutné.
  5. 'Vrstvenie:' Na dno formy (napr. sklenenej misy) rozotrite tenkú vrstvu krému.
  6. Každú piškótu rýchlo namočte z oboch strán do kávy (nenamáčajte príliš dlho, aby sa nerozmočili) a ukladajte ich vedľa seba na vrstvu krému.
  7. Na vrstvu piškót rozotrite polovicu krému. Opakujte vrstvenie s piškótami a krémom. Posledná vrstva by mala byť krém.
  8. 'Chladenie:' Tiramisu zakryte a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 4-6 hodín, ideálne cez noc.
  9. 'Podávanie:' Pred podávaním posypte vrch bohatou vrstvou kakaa cez sitko.

Galéria - vaše výtvory

recepty/tiramisu-bez-vajicka.txt · Posledná úprava: od goldneuron

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki