Obsah

Tiramisu bez vajec a vanilky

Tento rýchly a jednoduchý recept na tiramisu neobsahuje vajcia ani vanilku.


Ingrediencie


Postup

  1. 'Pripravte krém:' V jednej miske vyšľahajte šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom do tuha.
  2. V druhej miske krátko vyšľahajte (alebo ručne rozmiešajte) mascarpone, aby zmäklo.
  3. Opatrne a postupne vmiešajte vyšľahanú šľahačku k mascarpone. Miešajte len kým sa spoja, aby krém zostal nadýchaný.
  4. 'Pripravte kávu:' Vychladenú kávu nalejte do plytkej misky. Ak chcete, môžete pridať aj trochu obľúbeného likéru (napr. Amaretto alebo kávový likér), ale pre verziu bez alkoholu to nie je nutné.
  5. 'Vrstvenie:' Na dno formy (napr. sklenenej misy) rozotrite tenkú vrstvu krému.
  6. Každú piškótu rýchlo namočte z oboch strán do kávy (nenamáčajte príliš dlho, aby sa nerozmočili) a ukladajte ich vedľa seba na vrstvu krému.
  7. Na vrstvu piškót rozotrite polovicu krému. Opakujte vrstvenie s piškótami a krémom. Posledná vrstva by mala byť krém.
  8. 'Chladenie:' Tiramisu zakryte a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 4-6 hodín, ideálne cez noc.
  9. 'Podávanie:' Pred podávaním posypte vrch bohatou vrstvou kakaa cez sitko.

Galéria - vaše výtvory

nahraj obrazky