Knowledge.sk

zdieľaj svoje vedomosti

Nástroje používateľa

Nástoje správy stránok


recepty:tvarohovy-cheescake-s-ovocim

Rozdiely

Tu môžete vidieť rozdiely medzi vybranou verziou a aktuálnou verziou danej stránky.

Odkaz na tento prehľad zmien

Obojstranná predošlá revíziaPredchádzajúca revízia
Nasledujúca revízia
Predchádzajúca revízia
recepty:tvarohovy-cheescake-s-ovocim [2025/04/14 18:34] goldneuronrecepty:tvarohovy-cheescake-s-ovocim [2025/06/02 12:10] (aktuálne) – externá úprava 127.0.0.1
Riadok 3: Riadok 3:
 ===== Sušienkové cesto ===== ===== Sušienkové cesto =====
  
-  250g sušienky +  250g sušienky 
-  120g zmaknute maslo+  120g zmaknute maslo
  
 ===== Tvarohova zmes ===== ===== Tvarohova zmes =====
  
-  500g tvaroh +  500g tvaroh 
-  250g mascarpone +  250g mascarpone 
-  200g kysla smotana +  200g kysla smotana 
-  2 ks vanilinovy cukor +  2 ks vanilinovy cukor 
-  2 kopc. lyzice krystaloveho cukru +  2 kopc. lyzice krystaloveho cukru 
-  2 zarovnane lyzice Zlateho klasu +  2 zarovnane lyzice Zlateho klasu 
-  2 ks vacsie vajce (mensie 3ks) +  2 ks vacsie vajce (mensie 3ks) 
-  nastruhana citronova kora+  nastruhana citronova kora 
  
 ===== Recept ===== ===== Recept =====
  
-Najprv si pripravíme sušienkové cesto. Sušienky si rozmixujeme, prípadne zomelieme. Ak zvolíme bezlepkovú verziu, použijeme vhodné maslové sušienky. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme si hmotu, ktorú natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (s priemerom cca 26 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie (z papiera na pečenie si vystrihneme kruh podľa obvodu formy).+ 
 +1. Najprv si pripravíme sušienkové cesto. Sušienky si rozmixujeme, prípadne zomelieme. Ak zvolíme bezlepkovú verziu, použijeme vhodné maslové sušienky. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme si hmotu, ktorú natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (s priemerom cca 26 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie (z papiera na pečenie si vystrihneme kruh podľa obvodu formy).
  
 2. Sušienkové cesto pečieme pri teplote 170 °C 10-15 minút. Necháme vychladnúť. 2. Sušienkové cesto pečieme pri teplote 170 °C 10-15 minút. Necháme vychladnúť.
Riadok 33: Riadok 35:
 7. Tento jednoduchý koláčik môžeme poliať rozpustenou čokoládou a bohato ozdobiť obľúbeným čerstvým ovocím, medovkou. Môžeme ešte pridať šľahačku alebo biely jogurt. 7. Tento jednoduchý koláčik môžeme poliať rozpustenou čokoládou a bohato ozdobiť obľúbeným čerstvým ovocím, medovkou. Môžeme ešte pridať šľahačku alebo biely jogurt.
  
-===== Toping ===== +  * 50 g mrazených višní 
- +  * 50 g mrazených ríbezlí 
-  - 50g mraz. visni +  2 PL trstinového cukru 
-  - 50g mraz. ribezli +  1,5 dl vody 
-  2 PL trstinv. cukru +  1 PL kukuričného škrobu (Zlatý klas) 
-  1.5 dl vody +  1 PL citrónovej šťavy
-  1 PL kukur. skrobu (zlaty klas) +
-  1 PL citron. stavy+
  
-1. Topingsi pripravime tak, ze v hrnci na spokrau na miernom ohni vymiesame mierne rozupstene visne rizbezle ostatnymi ingredienciami az kym toping viditelne nezhustne. Nechame vychladnut az potom nalejeme na kolac. Ja som este ozdobila zvysn, rizbezlami pekanovymi orceachami.+1. Toping si pripravíme tak, že v hrnci na sporáku na miernom ohni vymiešame mierne rozmrazené višne ríbezle ostatnými ingredienciami, až kým toping viditeľne nezhustne. Necháme vychladnúť až potom nalejeme na koláč. Ja som ešte ozdobila zvyšnými ríbezľami pekanovými orechmi.
  
-Tip: Ovocnu omacku si mozete pripravit aj tak, ze drobn. ovocie vdlickou rzltatcite date varit spolu s cukrom a troskou likeru. Ak je omacka prilis riedka a vodova, zahustite ju zemiakov. skrobom.+Tip: Ovocnú omáčku si môžete pripraviť aj tak, že drobné ovocie vidličkou roztlačíte a dáte variť spolu s cukrom a troškou likéru. Ak je omáčka príliš riedka a vodová, zahustite ju zemiakovým škrobom.
  
-Moje poznamky+Moje poznámky
-incom recepte bol obrateny pomer, ze 2 mascarpone a 1 tvaroh, robila osm uz aj tak. Do truby treba dat pod tortovu formu pekac s vodou, lebo pocas pecenia vyteka z formy na dno truby maslo a potom to dymi smrdi.+inom recepte bol obrátený pomer, a to 2 mascarpone a 1 tvaroh, robila som už aj tak. Do rúry treba dať pod tortovú formu pekáč s vodou, lebo počas pečenia vyteká z formy na dno rúry maslo a potom to dymí smrdí.
recepty/tvarohovy-cheescake-s-ovocim.1744655699.txt.gz · Posledná úprava: (externá úprava) · Práve zamknuté: 192.168.1.236

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki