recepty:tvarohovy-cheescake-s-ovocim
Rozdiely
Tu môžete vidieť rozdiely medzi vybranou verziou a aktuálnou verziou danej stránky.
| Nasledujúca revízia | Predchádzajúca revízia | ||
| recepty:tvarohovy-cheescake-s-ovocim [2025/04/14 18:24] – vytvorené goldneuron | recepty:tvarohovy-cheescake-s-ovocim [2025/06/02 12:10] (aktuálne) – externá úprava 127.0.0.1 | ||
|---|---|---|---|
| Riadok 3: | Riadok 3: | ||
| ===== Sušienkové cesto ===== | ===== Sušienkové cesto ===== | ||
| - | | + | |
| - | | + | |
| ===== Tvarohova zmes ===== | ===== Tvarohova zmes ===== | ||
| - | | + | |
| - | | + | |
| - | | + | |
| - | | + | |
| - | | + | |
| - | | + | |
| - | | + | |
| - | | + | |
| + | ===== Recept ===== | ||
| + | |||
| + | 1. Najprv si pripravíme sušienkové cesto. Sušienky si rozmixujeme, | ||
| + | |||
| + | 2. Sušienkové cesto pečieme pri teplote 170 °C 10-15 minút. Necháme vychladnúť. | ||
| + | |||
| + | 3. Medzitým si pripravíme tvarohovú zmes. Pri najnižších otáčkach vyšľaháme tvaroh, mascarpone a kyslú smotanu. Postupne pridávame cukor a Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a nakoniec vajíčka. Vznikne nám hladká hmota. | ||
| + | |||
| + | 4. Pred pečením si pripravíme tortovú formu so sušienkovým základom. Z papiera na pečenie vystrihneme pásy, ktoré dáme okolo celej formy, aby sa nám cheesecake pri pečení neprilepil. Vylejeme tvarohovú hmotu. | ||
| + | |||
| + | 5. Cheesecake pečieme pri teplote 170 °C 50 minút. Potom pootvoríme dvierka (cca 10 cm) a necháme koláč v rúre ešte ďalších 30 minút. | ||
| + | |||
| + | 6. Upečený tvarohový koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny zachladiť, najlepšie však do druhého dňa. | ||
| + | |||
| + | 7. Tento jednoduchý koláčik môžeme poliať rozpustenou čokoládou a bohato ozdobiť obľúbeným čerstvým ovocím, medovkou. Môžeme ešte pridať šľahačku alebo biely jogurt. | ||
| + | |||
| + | * 50 g mrazených višní | ||
| + | * 50 g mrazených ríbezlí | ||
| + | * 2 PL trstinového cukru | ||
| + | * 1,5 dl vody | ||
| + | * 1 PL kukuričného škrobu (Zlatý klas) | ||
| + | * 1 PL citrónovej šťavy | ||
| + | |||
| + | 1. Toping si pripravíme tak, že v hrnci na sporáku na miernom ohni vymiešame mierne rozmrazené višne a ríbezle s ostatnými ingredienciami, | ||
| + | |||
| + | Tip: Ovocnú omáčku si môžete pripraviť aj tak, že drobné ovocie vidličkou roztlačíte a dáte variť spolu s cukrom a troškou likéru. Ak je omáčka príliš riedka a vodová, zahustite ju zemiakovým škrobom. | ||
| + | |||
| + | Moje poznámky: | ||
| + | V inom recepte bol obrátený pomer, a to 2 mascarpone a 1 tvaroh, robila som už aj tak. Do rúry treba dať pod tortovú formu pekáč s vodou, lebo počas pečenia vyteká z formy na dno rúry maslo a potom to dymí a smrdí. | ||
recepty/tvarohovy-cheescake-s-ovocim.1744655048.txt.gz · Posledná úprava: (externá úprava) · Práve zamknuté: 192.168.1.236
